--
--

Boraink

 

CHARDONNAY A divatos világfajták közül Magyarországon is egyértelműen a Chardonnay a legismertebb fajta. Karakteres, testes, gerinces, jól érlelhető bort ad. A mi termőterületünkön a gyümölcsillatok, zamatok kerülnek előtérbe, némi vajas ízérzettel. Savai könnyed eleganciát sugároznak. Világfajta.
IRSAI OLIVÉR Erre a fajtára elmondható, hogy egy tipikus magyar fajta. Egy  magyar szőlőnemesítő állította elő a Csaba Gyöngye és a Pozsonyi Fehér fajtákból. Illatában muskotály illatok fedezhetőek fel. Ha reduktív technológiával készítjük a bort, és ezt a fajtát talán csak így érdemes, egy egészen világos színű, illatában nagyon tartalmas, izében az egyenes vonalúságával egy könnyed, harmonikus bort kapunk. Egyedien fűszeres zamatú, alkoholban és savban gazdag bor. Hungarikum.
KIRÁLYLEÁNYKA  
OLASZRIZLING A Neszmélyi Borvidék Zászlósbora olyan régen van jelen Magyarországon, hogy magyar fajtaként lehet besorolni. Későn érő, karakteres bort adó fajta. Keserű mandulára emlékeztető ízű, savgazdag, fajtajelleges borát gyakran házasítják más fajtákkal.  A hagyományos fahordós technológia és a reduktív technológiák is kiválóan alkalmasak a bor készítésére. Mi a reduktív eljárást alkalmaztuk e bor alkotásánál.
PINOT NOIR ROSE  
SAVIGNON BALANC Sauvignon-nak jellegzetesen zöldes, általában a frissen vágott fűhöz, vadalmához, csalánhoz hasonlított illata, zamata van. Ha késői érésben szüretelik a fajtát testesebb, nehezebb bort kapunk. Világfajta.

 

 
--
 

---