Boraink
CHARDONNAY | ![]() |
A divatos világfajták közül Magyarországon is egyértelműen a Chardonnay a legismertebb fajta. Karakteres, testes, gerinces, jól érlelhető bort ad. A mi termőterületünkön a gyümölcsillatok, zamatok kerülnek előtérbe, némi vajas ízérzettel. Savai könnyed eleganciát sugároznak. Világfajta. |
IRSAI OLIVÉR | ![]() |
Erre a fajtára elmondható, hogy egy tipikus magyar fajta. Egy magyar szőlőnemesítő állította elő a Csaba Gyöngye és a Pozsonyi Fehér fajtákból. Illatában muskotály illatok fedezhetőek fel. Ha reduktív technológiával készítjük a bort, és ezt a fajtát talán csak így érdemes, egy egészen világos színű, illatában nagyon tartalmas, izében az egyenes vonalúságával egy könnyed, harmonikus bort kapunk. Egyedien fűszeres zamatú, alkoholban és savban gazdag bor. Hungarikum. |
KIRÁLYLEÁNYKA | ![]() |
|
OLASZRIZLING | ![]() |
A Neszmélyi Borvidék Zászlósbora olyan régen van jelen Magyarországon, hogy magyar fajtaként lehet besorolni. Későn érő, karakteres bort adó fajta. Keserű mandulára emlékeztető ízű, savgazdag, fajtajelleges borát gyakran házasítják más fajtákkal. A hagyományos fahordós technológia és a reduktív technológiák is kiválóan alkalmasak a bor készítésére. Mi a reduktív eljárást alkalmaztuk e bor alkotásánál. |
PINOT NOIR ROSE | ![]() |
|
SAVIGNON BALANC | ![]() |
Sauvignon- |